Workshop Storyboardtekenen


Waarom een workshop?

Ben je geïnteresseerd in storyboards en wil je leren hoe je ze maakt? volg dan mijn workshop!

Waarom een workshop?

Deze workshop is bedoeld voor iedereen die door middel van beelden een boodschap wil overbrengen of een verhaal wil vertellen. En voor iedereen die het interessant vindt hierbij een kijkje in de machinekamer van de film te krijgen.

Wie geeft de workshop?

De workshop wordt gegeven door mij, Gijs van der Lelij. Ik heb een achtergrond als filmwetenschapper, heb jarenlange ervaring als regie-assistent bij film en televisieprodukties en heb als storyboardtekenaar voor zeer uiteenlopende projecten gewerkt.

Wat gaan we doen?

In de workshop leer je hoe je op een filmische manier een afwisseling van beelden gebruikt en wat er voor verschillende mogelijkheden zijn. Er wordt geleerd hoe je een tekst of idee kan vertalen naar beelden. Vervolgens kijken we naar het werk van de storyboardtekenaar, wat voor technieken zijn er en welke past hij wanneer toe?

Dit alles wordt rijk geïllustreerd met storyboards, filmfragmenten en demonstraties. Je gaat natuurlijk ook zelf aan de slag. Gedurende de workshop teken je enkele storyboards, aanvankelijk teken je mee met de cursusleider en uiteindelijk helemaal alleen.

Moet ik goed kunnen tekenen?

Om deel te nemen aan de workshop hoef je niet goed te kunnen tekenen. Cursisten die onzeker zijn over hun tekenvaardigheid krijgen in de workshop enkele tips waarmee iedereen tenminste een eenvoudig storyboard kan maken.

Aan het eind van de workshop hebben alle deelnemers kennisgemaakt met alle belangrijke principes van het storyboarden, veel inspirerende voorbeelden gezien en een paar verschillende storyboards getekend.

Wie kan meedoen?

De workshop geef ik voor volwassenen en voor kinderen. De workshop wordt aangepast aan het gewenste niveau. Ik geef de workshop ook individueel, of voor kleine groepen.

Wil je de workshop volgen, of wil je dat ik de workshop ergens kom geven? Of wil je graag meer weten over de workshop? Neem dan contact met me op.

Work Name Here